Contoh Naskah Pidato Bahasa Sunda Singkat

By
Updated: April 24, 2011

Contoh Naskah Pidato Bahasa Sunda Singkat, teks pidato bahasa sunda, naskah pidato bahsa sunda, pidato bahasa sunda singkat, contoh pidato dengan bahasa sunda jawa barat.

Assalamualaikum wr wb
Langkung tipayun urang panjatkeun puji sinareng syukur kailahiirabbi nu mana kalayan hidayah sareng inayahna, urang sadaya tiasa kempel dina ieu tempat kalwan dina kayaan sehat walafiat.
Para wargi anu ku simkuring dipikahormat.

Dina ieu waktos, abdi bade nerangkeun sakumaha pentingna hirup sehat kanggo urang sadayana. Janten, urang sadaya kedah atawa wajib ngajaga lingkungan sareng awak nyalira pikeun urang sadaya tiasa ngajaga tina sagala panyakit. Ku margi kitu, urang kedah ningkatkeun pola hirup sehat kanggo kapayunna di kawitan ti ayuena.
Dina salah sahiji hadits diterangkeun…

Inna dhofatu minal iman

Nu hartosna : “Kabersihan teh sabagian tina Iman”
Tina hadits eta, urang tangtu tos ngartos maksad sareng tujuannana, nyaeta urang teh umat muslim anu ngagaduhan iman dina jero hate urang. Upami urang sadaya iman ka Allah, berarti urang kudu bersih atanapi suci tina sagala kokotor boh hadas alit atawa hadas ageung, nu nyebabkeun urang teu suci. Bersih eta sadaya teh nu didasarkeun tina bersihna jeung sucina urang sareng lingkungan di sakitar urang. Kabersihan sakola oge kudu urang jaga. Urang kudu mikacinta kabersihan sangkan hate urang ge milu bersih.

Kabersihan teh aya marupi-rupi macemna, nyaeta aya bersih hate, bersih jiwa, bersih raga, sareng bersih rohani. Tah, urang kudu janten jalmi anu kaasup kana jalma anu bersih sadayana. Allohumma, amien… Hayu urang sami-sami ningkatkeun pola hirup sehat kanggo kasaean urang sadaya sangkan tiasa leuwih getol kana ibadah ka Gusti nu Maha Welas tur Maha Asih.

Para wargi anu mulya.

Cekap sakitu abdi nyanggakeun pihatur, pamungkas pisanggem, bilih aya basa anu kirang entep saeureuhna atanapi kecap anu kirang merenanh larapna, mugi kersa ngahapunten.

Wassalammu’alaikum Wr. Wb.

9 Comments

  1. Zidan Bryantama

    January 17, 2012 at 6:15 pm

    Kata siapa orang sunda g bisa ngomong F itu pitnah !!!!

  2. fini

    January 18, 2012 at 6:08 pm

    nuhun pisan conto pidato na, ngabantos pisan dina ngalaksanakeun pancen kuring.

  3. sonia astregio

    January 20, 2012 at 11:37 am

    nuhunnn akhhh,,
    saee pisannn..
    ..tugass” na tos rengse,,

  4. lya marcellyna caroline

    January 29, 2012 at 7:51 pm

    makasih,tugas saya jd selesai berkat blog ini :)

  5. pier

    March 30, 2012 at 9:10 pm

    alus!!

  6. ilham

    April 3, 2012 at 7:54 pm

    makasih coontohnya

  7. rindiani mayadis

    April 25, 2012 at 2:59 pm

    makasih bamget berkat blog ini tugas aku jd ringan :) 😀 (y)

  8. fall

    April 25, 2012 at 5:25 pm

    nuhuuunnnnn

  9. risma

    April 30, 2012 at 8:19 pm

    mksh ya…..
    :3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *